T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu

ÇEDES Projesi Tanıtımı

Amacımız öğrencilerimizin “millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına” ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş; akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

GENEL ESASLAR
1) Projenin yürütülmesinden MEB DÖGM, HBÖGM, MTEGM, OGM, TEGM, DİB DHGM ve GSB GHGM sorumludur.
2) “ÇEDES Projesi”nin koordinasyonu, Genel Müdürlükler düzeyinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, illerde ise İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından yürütülür.
3) Millî Eğitim Müdürlükleri, Müftülükler ve Gençlik ve Spor Müdürlükleri projenin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlar. Faaliyetler; MEB DÖGM, HBÖGM, MTEGM, OGM, TEGM’ ye bağlı okullar ve kurumlar ile Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen ÇEDES Projesi Uygulama Mekânları, kurumlar ve GSB’ ye bağlı kurumlar iş birliğinde gerçekleştirilir.
4) Temsilci öğretmen, diyanet görevlisi ve gençlik spor temsilcisi ÇEDES Projesi Uygulama Usul ve Esasları kapsamında, örnek yıllık faaliyet planı doğrultusunda ortak yıllık faaliyet planı hazırlar ve uygular.
5) Taraflar mevzuat çerçevesinde, gerekli hallerde proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde birbirlerine gerekli personel, materyal, doküman, araç gereç, malzeme vb. desteği sağlar.
6) Öğrencilerin faaliyetlere katılımında gönüllülük ve veli muvafakati esastır.
7) Organizasyonlarda, öğrenci ve diğer katılımcılardan hiçbir ad altında ücret alınmaz.
8) Kulüp faaliyetlerinin, dersleri aksatmayacak şekilde hafta içi okul ders saatleri dışında veya hafta sonu düzenlenmesine özen gösterilir.
9) Okul kulüp faaliyetleri; MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında yürütülür.
10) Yapılacak çalışmalarla ilgili duyuru, tanıtım ve diğer faaliyetlerde kullanılmak üzere ilgili mevzuat çerçevesinde afiş, pankart, broşür, kitap, dergi, süreli yayın, katalog, video vb. yazılı, görsel ve dijital materyaller hazırlanabilir veya temin edilerek ücretsiz dağıtılabilir.
11) Projenin yazılı, görsel ve dijital ortamlar kullanılarak tanıtım ve duyuruları yapılır.
12) Değerler Kulübü öğrenci velileri ile ÇEDES Projesi Uygulama Mekânlarında ayda bir kez veli buluşmaları yapılır.
13) Faaliyetlere katılan ve/veya dereceye giren öğrencilere imkânlar dâhilinde çeşitli ödüller
5
verilebilir.
14) Faaliyetlerin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yürütülebilmesi için iş sağlığı ve güvenliği kapsamında gerekli tüm önlemler alınır.
15) Okullarda kurulacak olan değerler kulüplerine dâhil olacak öğrenciler temsilci öğretmenler tarafından belirlenir.
16) ÇEDES Projesi Hazırlık Aşaması Planı sürecini tamamlayan okullar eğitim-öğretim yılı içerisinde değerler kulüplerini kurarak çalışmalara başlar.

ÇEDES PROJESİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 31.10.2023 12:44 - Görüntülenme: 177
Kaynak: Din Öğretimi Genel Müdürlüğü
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
çedes,