Hedef LGS Projesi Tanıtım

Genel Esaslar

• Din Öğretimi Genel Müdürlüğü HEDEF LGS Projesi, öğrencilerin akademik başarılarını artırmaya ve Liselere geçiş sınavına hazırlık sürecini desteklemeye yönelik bir çalışmadır.
  • Proje ile İmam hatip ortaokullarında yürütülen akademik çalışmalar, liseye hazırlık faaliyetleri ve kariyer planlama süreçleri hakkında istişare ve değerlendirmeler yapmak; saha ziyaretleri gerçekleştirerek kurumsal rehberlik faaliyetleri yürütmek; bilgi, tecrübe ve iyi örnek paylaşımında bulunmak; okullarla birlikte gelişim planları hazırlamak, uygulanmasını sağlamak ve takibini yapmak; öğrencilerin akademik başarılarını artırmak, liseye hazırlık süreçlerine katkı sunmak, bu süreci etkili ve verimli hale getirmek amaçlanmaktadır.
  • Projenin hedef kitlesi, İmam Hatip Ortaokullarında öğrenim görmekte olan 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır.
  • Projeye, 81 ilden 630 İmam Hatip Ortaokulu dâhil edilmiştir.
  • Proje, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından aylık olarak hazırlanan ve Ek 1’de yer alan “Eylem Planları” çerçevesinde yürütülecektir.
  • Projenin yürütülmesinde, il/ilçe millî eğitim müdürlüğü din öğretimi şube müdürlükleri ve ilgili okul müdürlükleri sorumludur.
  • Akademik Takip Komisyonu tarafından, genel müdürlüğümüzün eylem planları çerçevesinde okulun LGS eylem planları hazırlanır.
  • Okulun LGS’ye hazırlık programının yürütülmesinden Akademik Takip Komisyonu öncelikle görevli olmakla birlikte, komisyonda görev almayan idareci ve öğretmenlerin çalışmalara katılmaları ve görev üstlenmeleri esastır.
  • Eylemlerin gerçekleşme durumları, saha ziyaretleri ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sisteminde bulunan “Hedef LGS ” modülü (http://dinogretimi.meb.gov.tr/Akademik.aspx)üzerinden takip edilecektir.

HEDEF LGS 2024 UYGULAMA KLAVUZU

Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 31.10.2023 12:43 - Görüntülenme: 214